Mezoterapija

Mezoterapija podrazumeva vrlo efektnu terapijsku proceduru, kojom se u kožu (kutano) ili potkožno (subkutano), mikroinjekcijama, ubrizgavaju mikroskopske doze koktela  različitih supstanci (anestetici, lipolitici, defibrozanti,vitamini, oligoelementi, venotonici –  zavisno od problema koji se rešava), a koju je Francuska akademija nauka 1987. godine uvrstila u oficijelnu medicinu.

Kao vrlo bezbedna i efikasna, mezoterapija je, u oblasti liposukcije, lečenja celulita i eliminisanju znakova starenja kože, vrlo ozbiljna alternativa estetskoj hirurgiji.

Efekti i kokteli

Efekti mezoterapije se postižu na dva načina: farmakološkim dejstvom preparata i fizičkom stimulacijom kože mikroubodima!

Supstance koje čine jedan mezoterapijski koktel kombinuju se za svakog pacijenta posebno, u zavisnosti od problema koji se rešava. Ponekad je moguće jednim koktelom delovati na više problema, npr. lokalizovane masne naslage, celulit i slab tonus kože.  Supstance za mezo-koktel koje se najčešće kombinuju su: L-Karnitin,  Mesostabyl, Vitamin C, Vitamin A, Rutin ekstrakt, Ekstrakt Artičoke,  Oligoelementi, Kofein, Hijaluronska kiselina, Dexpantenol, Hydrotaurin, Biotin,  Ginkgo Biloba… U mikroskopski malim količinama i uz strogo lokalizovano i prolongirano dejstvo, mezoterapijski koktel koji je npr. namenjen uklanjanju lokalizovanih masnih naslaga i celulita će razgraditi masne naslage i restruktuirati vezivo, pa se kao krajnji efekt dobija koža bez narandžine kore, dobrog tonusa i bez masnih naslaga.

Kako izgleda tretman mezoterapije, koliko traje i koliko je tretmana mezoterapije potrebno?

Pre tretmana radi se detaljna anamneza i pregled,  jer od toga, u mnogome može zavisiti efekat tretmana, posebno kad su u pitanju celulit i lokalne masne naslage kod žena. Jedna seansa mezoterapije, u zavisnosti od površine koja se tretira, može trajati od 15 do 30 minuta. Tretman se izvodi dermapenom, koji na sebi ima mnostvo mikro iglica koje precizno i i kontrolisano prolaze kroz kožu do određene dubine. Na taj način se ubacuju aktvne supstance iz koktela.  Nakon seanse  na regiji koja je tretirana  javlja se crvenilo, koje može da se zadrži i do 24 casa.

Broj tretmana za postizanje krajnje pozitivnog terapijskog efekta zavisi od problema koji se rešava, mada se preporučuje da ih bude najmanje 7  i to svake sedmice po jedan. Kod tretmana uklanjanja lokalnih masnih naslaga i celulita, kao i tretmana uklanjanja bora , prvi efekti se mogu uočiti i odmah nakon prvog tretmana, dok se kod problema strija, slabog tonusa kože, ćelavosti, prvi  efekti mogu očekivati tek nakon mesec dana i više.

Indikacije

  • Celulit i lokalno masno tkivo ( podbradak,masno tkivo oko struka, stomak, bedra, noge, nadlaktice …),
  • Bore
  • Alopecija (lokalna i difuzna ćelavost),
  • Prerano starenje kože
  • Strije

Cenovnik pogledajte ovde.

Rezultati mezoterapije

Mezoterapija muskarci


Mezoterapija stomak

 

Mezoterapija zadnjice