fbpx
Trajna epilacija - foto epilacija

TRAJNA
EPILACIJA

Trajna epilacija po definiciji označava odsustvo dlaka tretiranih regija u periodu dužem od 12 meseci. Trajna epilacija ne znaći doživotno uklonjene dlake i izraz nije najbolje definisan. Dlačice će početi sporadično da se pojavljuju nakon 3-4 godine ili više, što je individualno. Zato je posle određenog broja preporučenih tretmana poželjno uraditi 1-2 preventivna tretmana u 12 meseci, kako bi se održavali postignuti rezultati trajne epilacije.

Za trajnu epilaciju važi da je uspešna ako se posle potrebnog broja tretmana broj dlaka trajno smanji za 70-90%. Preostale dlake se mogu i dalje tretirati ali je izbor adekvatnih aparata jako sužen a rezultati su polovični. Da bi se uklonilo 100% dlaka preporučuje se tretman elektrolizom koji precizno uklanja i bele (svetle) dlake, naročito za regije lica. Potreban broj tretmana je individualan u zavisnosti od osobe i tipa dlaka.

Za trajnu epilaciju se primenjuje od 6-10 tretmana. Nekome će biti dovoljno 6 tretmana a nekom 10. Moramo da naglasimo da je 5% populacije nije potencijalno podobno za tretmane trajne epilacije, već nakon 2 tretmana je očigledno da li ste u 95% onih koji imaju pozitivne rezultate. Ipak, 95% je velika verovatnoća da ćete biti u pravoj grupi.

Informacije o trajnoj epilaciji

TRETMAN
TRAJNE EPILACIJE


Kod prvog tretmana trajne epilacije pregleda se koža i tip dlačica, te određuje lični program tretmana. Pulsirajuća svetlost koju emituje naš epilator utiče samo na dlačice koje su u fazi rasta. Statistički gledano bar 20% dlačica je u fazi rasta na određenom području. Osim toga, postoje „spavajući“ folikuli koji se mogu aktivirati zbog hormonskih, promena koje nastaju sa starošću, ili sa promenom godišnjeg doba. To je razlog većeg broja tretmana epilacije kod nekih osoba. Ipak do kraja ciklusa tretmana (od 6 do 10 zavisno od dela tela i vrste dlačica), 90% dlačica biće uklonjeno. Treba znati da je ciklus rasta dlačica brži kod žena, nego kod muškaraca.

Nakon nekoliko tretmana epilacije koža postaje meka i glatka, urasle dlake i fleke od istih nestaju, a koža se potpuno regeneriše. Pulsirajuća svetlost se emituje visokim intenzitetom u vrlo kratkim impulsima. Trajanje impulsa kod fotoepilacije je svega nekoliko milisekundi a svetlosno zračenje selektivno upija pigment melanin u dlaci. Upijanjem se stvara toplota koja se prenosi na koren dlačice – folikul i ta toplota ga uništava. U nekoliko milisekundi razara se na stotine folikula samo jednim impulsom.

Kod žena, koje uklanjaju dlačice brijanjem ili depilacionim kremama, čak 60% dlačica može biti u fazi rasta (pazuh, prepone, potkolenice), tako da je već nakon prvog tretmana epilacije vidno smanjen broj dlačica.

Tretmani se rade u razmacima od 3-6 nedelja.


PRIPREMA ZA TRETMAN TRAJNE EPILACIJE

Najmanje tri nedelje pre tretmana trajne epilacije, treba prestati sa depilacijom voskom i započeti brijanje regije koja će se epilirati.

Najmanje dve nedelje pre i dve nedelje nakon tretmana trajne epilacije treba prekinuti izlaganje regije koja će se epilirati UV zracima (sunce, solarijum).

Četiri nedelje pre i u toku trajanja tretmana epilacije ne treba koristiti proizvode za samopotamnjivanje kože.

U pauzi između tretmana epilacije, dlačice sa tretirane regije treba isključivo brijati (po potrebi, a najmanje 2 puta između dva tretmana).

Dan pre prvog i svih ostalih tretmana epilacije dlačice sa regije koja se epilira moraju biti obrijane tako da koža bude glatka.

Tretmani trajne epilacije

 1. Prvi tretman

  Redukcija dlačica do 40%

  Dlačice počinju sporije da rastu, nakon dve nedelje od tretmana dlačice koje su bile u anagenoj fazi su uništene i počinju da ispadaju.

 2. Drugi tretman

  Redukcija dlačica do 20%

  Tanje dlačice i sporiji rast.

 3. Treći tretman

  Redukcija dlačica do 20%

  Uraslih dlačica vise nema, postojeće ispadaju.

 4. Četvrti tretman

  Redukcija dlačica do 20%

  Pigmentacije od uraslih dlačica se povlače, koža je na dodir glatka i preostale dlačice su znatno tanje.

 5. Peti tretman

  Redukcija dlačica do 20%

  Preostale dlačice se regulišu u anagenoj fazi tj ispadaju.

 6. Šesti tretman

  Redukcija dlačica od 20% do 80%

  U zavisnosti od regije, postignut je očekivani rezultat, 80%-90% manje dlačica.

 7. Sedmi tretman

  Redukcija dlačica do 20%

  Tretiramo najupornije dlačice do očekivanog rezultata.

 8. Od osmog do desetog tretmana

  Redukcija preostalih dlačica

  Preostale dlačice su retke, paperjaste i slabe. Dolazak na šest nedelja za skidanje preostalih dlačica.

ČESTA PITANJA

1. Najmanje dve nedelje nakon tretmana epilacije treba izbegavati izlaganje tretirane regije UV zracima i svim agresivnim preparatima (abrazivne mase – pilinzi i proizvodi koji sadrže voćne kiseline i Retinol);

2. Dlačice, nakon epilacije izrastaju iz kože u periodu od 15 do 30 dana, nakon čega se zapažaju delovi na kojima dlake više ne rastu.

3. Na svakom se tretmanu dobija određeni rezultat, a prosečan broj tretmana epilacije je četiri do pet.

1. Bolesti kože kao što su herpes, psorijaza, ekcem i slično.

2. Osobe sa crvenim (riđim), svetlo smeđim, plavim i sedim dlakama, nisu kandidati za ovaj vid uklanjanja dlaka.

3. U periodu od 15 do 18 godina, potrebna je pismena saglasnost roditelja ili staratelja.

Ovo je najčešće pitanje koje se postavlja prilikom izbora usluge epilacije. Jednostavan odgovor na ovo pitanje ne postoji, ali se mogu navesti prednosti fotoepilacije u odnosu na lasersku epilaciju pa klijent može sam zaključiti šta je pravi izbor za njega.

Kada navodimo prednosti fotoepilacije, govorimo o epilatorima koji se koriste u našem centru - LAH IPL, epilatori poslednje generacije sertifikovanog evropskog proizvođača koji Medica Life koristi od samog osnivanja.

1. Trajanje perioda bez dlaka je objašnjeno u prvom delu teksta, a ukratko je isti period kao i kod laserske epilacije. Dlaka se uništava u oba slučaja, bez ikakve razlike. Period bez dlaka ne zavisi od načina na koji je uništena, već zato što je ljudsko telo puno neaktivnih folikula koji se na prirodan način mogu aktivirati tokom našeg života.

Smatra se da je tretman završio kada se eliminiše 70%- 90% dlaka na tretiranoj zoni. Generisanje novih dlaka, koje su tanje i slabije, zavisi od ličnih karakteristika svake osobe (uzrast, pol, stanje hormona…), a u većini slučajeva to se dešava veoma sporo.

2. Bol prilikom tretmana - kod fotoepilacije je daleko manje izražen jer pulsirajuća svetlost utiče samo na dlaku, dok kod lasera utiče i na okolno tkivo kože. Takođe i sam tretman kraće traje kod foto epilacije.

3. Cena usluge - Depilacija celih nogu i prepona u salonima košta oko 1.200 dinara, pa ako je radite jednom mesečno, za godinu dana vam treba 14.400 dinara. Fotoepilacija istih regija košta oko 40.000 dinara, ali je period bez dlaka daleko duži i nema potrebe za čestim posetama salonu.

Laserska epilacija je znatno skuplja – za kompletan tretman celih nogu i prepona trebalo bi da izdvojite oko 100.000 dinara.

Medica Life uspešno posluje već više od jedne decenije i može se pohvaliti velikim brojem zadovoljnih klijenata koji su koristili usluge fotoepilacije. Imamo dosta iskustava ženskih osoba koje su završile potrebne tretmane i posle više godina počele da primećuju jako sitne, skoro neprimetne dlačice. Dolaskom na samo jedan tretman one su uspešno produžile period bez dlaka na duži vremenski period.

Prednosti fotoepilacije

Tehnike laserske epilacije i IPL fotoepilacije (Intensed Pulse Light) se zasnivaju na principu selektivne foto termolize, putem koje se primenjena svetlost pretvara u toplotu preko melanina dlake pri čemu uništava germinativne ćelije koje hrane dlaku.

Za razliku od laserske epilacije, fotoepilacija je bezbolnija jer naš IPL epilator emituje svetlost u rasponu od 600 do 1000 nm, što garantuje da ne utiče na vodu u tkivu i ne može doći do štetnih posledica bilo koje vrste. Ova tehnika daje veću prilagodljivost i omogućava da transformisana svetlost dopre do različitih dubina i efikasno eliminiše mnogo više tipova dlake (od najsvetlije do najtamnije, od najtanje to najdeblje). Eventualno se tokom tretmana IPL, u zavisnosti od regije i pripreme pre tretmana, može osetiti blago peckanje.

U odnosu na fotoepilaciju, laserska epilacija radi na samo jednoj talasnoj dužini, zbog čega postoje različiti tipovi lasera od kojih svaki radi na različitoj talasnoj dužini i može efikasno tretirati jedan konkretan tip kože i dlake. Kod laserske epilacije sva energija-toplota koncentriše se na istoj dubini i na istoj tački. Zbog toga laserska epilacija ima i veći rizik da će oštetiti kožu i može biti veoma bolna.

Naš IPL epilator zahvaljujući svom širokom spektru svetlosti omogućava tretman različitih tipova kože i različitih debljina dlačica. Poseduje aplikator s intenzivnom polarizirajućom svetlošću koji u nekoliko minuta, bezbolno i trajno uklanja dlačice na svim delovima tela kako kod žena, tako i kod muškaraca. IPL epilator koristi jedinstvenu tehnologiju SPL (square puls light), a to je proces transmisije svetla koji daje izvanredne i sigurne rezultate.

Ponavljanje tretmana epilacije kod žena

Epilacija nausnica, brade i podbratka 2-4 nedelje
Epilacija obraza, čela, vrata ili celog lica 2-4 nedelje
Epilacija l. stomaka, podlaktica i nadlaktica 4-6 nedelje
Epilacija pazuha, prepona, bikinija i zadnjice 4-6 nedelje
Epilacija stomaka, natkolenica i potkolenica 4-8 nedelje

Ponavljanje tretmana epilacije kod muškaraca

Epilacija ušiju, vrata, jagodica, brkova, brade ili lica 2-4 nedelje
Epilacija ramena, leđa, pazuha i grudi 4-6 nedelje
Epilacija celih ruku muskarca 4-6 nedelje
Epilacija celog stomaka muškaraca 4-8 nedelje
Epilacija nogu 4-8 nedelje
 

CENOVNIK TRAJNE EPILACIJE

50% POPUSTA NA DVE REGIJE PO IZBORU!

Prikazane cene su po tretmanu

Trajna epilacija za žene Cena Cena sa popustom
TRAJNA EPILACIJA NAUSNICA 1.300 din 650 din
TRAJNA EPILACIJA BRADE 1.500 din 750 din
TRAJNA EPILACIJA PODBRATKA I BRADE 2.500 din 1.250 din
TRAJNA EPILACIJA OBRAZA 1.900 din 950 din
TRAJNA EPILACIJA ČELA 1.900 din 950 din
TRAJNA EPILACIJA ZULUFA 1.500 din 750 din
TRAJNA EPILACIJA CELOG LICA 3.900 din 1.950 din
TRAJNA EPILACIJA PODLAKTA 4.000 din 2.000 din
TRAJNA EPILACIJA NADLAKTA 4.000 din 2.000 din
TRAJNA EPILACIJA CELIH RUKU 4.900 din 2.450 din
TRAJNA EPILACIJA CELIH NOGU 14.900 din 7.450 din
TRAJNA EPILACIJA CELOG STOMAKA 2.900 din 1.450 din
TRAJNA EPILACIJA PAZUHA 2.500 din 1.250 din
TRAJNA EPILACIJA PREPONA 2.400 din 1.200 din
TRAJNA EPILACIJA BIKINI ZONA 4.200 din 2.100 din
TRAJNA EPILACIJA NADKOLENICA 8.900 din 4.450 din
TRAJNA EPILACIJA PODKOLENICA 7.900 din 3.950 din
TRAJNA EPILACIJA ZADNJICE 2.900 din 1.450 din
TRAJNA EPILACIJA GRUDI BEZ DEKOLTEA 2.900 din 1.450 din
TRAJNA EPILACIJA GRUDI SA DEKOLTEOM 3.900 din 1.955 din
TRAJNA EPILACIJA DONJEG DELA LEĐA 2.500 din 1.250 din
TRAJNA EPILACIJA LINIJE STOMAKA 1.500 din 750 din
ELEKTROLIZA (ELEKTROEPILACIJA) 1 min / 100,00 din /

Prikazane cene su po tretmanu

Trajna epilacija za muškarce Cena Cena sa popustom
TRAJNA EPILACIJA UŠIJU 950 din 475 din
TRAJNA EPILACIJA ZADNJEG DELA VRATA 2.100 din 1.050 din
TRAJNA EPILACIJA PREDNJEG DELA VRATA 2.500 din 1.250 din
TRAJNA EPILACIJA JAGODICA 1.700 din 850 din
TRAJNA EPILACIJA NAUSNICA 1.700 din 850 din
TRAJNA EPILACIJA CELOG LICA 5.900 din 2.950 din
TRAJNA EPILACIJA RAMENA 4.500 din 2.250 din
TRAJNA EPILACIJA BRADE SA PREDNJIM DELOM VRATA 4.900 din 2.450 din
TRAJNA EPILACIJA LICA SA PREDNJIM DELOM VRATA 6.500 din 3.250 din
TRAJNA EPILACIJA GORNJEG DELA LEĐA 4.900 din 2.450 din
TRAJNA EPILACIJA DONJEG DELA LEĐA 4.900 din 2.450 din
TRAJNA EPILACIJA LEĐA BEZ RAMENA 8.900 din 4.450 din
TRAJNA EPILACIJA CELIH LEĐA I RAMENA 10.900 din 5.450 din
TRAJNA EPILACIJA GRUDI 5.500 din 2.750 din
TRAJNA EPILACIJA CELOG STOMAKA 4.900 din 2.450 din
TRAJNA EPILACIJA NADLAKTA 4.500 din 2.250 din
TRAJNA EPILACIJA PODLAKTA 4.000 din 2.000 din
TRAJNA EPILACIJA CELIH RUKU 7.500 din 3.750 din
TRAJNA EPILACIJA PAZUHA 2.700 din 1.350 din
TRAJNA EPILACIJA ZADNJICE 5.900 din 2.950 din
TRAJNA EPILACIJA NADKOLENICA 8.000 din 4.000 din
TRAJNA EPILACIJA PODKOLENICA 8.000 din 4.000 din
TRAJNA EPILACIJA CELIH NOGU 15.000 din 7.500 din
ELEKTROLIZA (ELEKTROEPILACIJA) 1 min / 100 din /