Trajna epilacija, Fotoepilacija, Trajna depilacija

Tretman fotoepilacije

Fotoepilacija – Dugotrajna redukcija dlačica lica i tela, popularno nazvana “trajna depilacija”, “trajno uklanjanje dlačica“ili “trajna epilacija

Uređaj “LAH” IPL ima aplikator s intenzivnom polarizirajućom svetlošću koji u nekoliko minuta, bezbolno i trajno uklanja dlačice na svim delovima tela kako kod žena, tako i kod muškaraca. LAH koristi jedinstvenu tehnologiju SPL (square puls light), a to je proces transmisije svetla koji daje izvanredne i sigurne rezultate. Nakon nekoliko fotoepilacija koža postaje meka i glatka, a dlačice nestaju kao da ih nikad nije ni bilo. Pulsirajuća svetlost se emituje visokim intenzitetom u vrlo kratkim impulsima. Trajanje impulsa kod fotoepilacije je svega nekoliko milisekundi. Setlosno zračenje selektivno upija pigment melanin u dlaci. Upijanjem se stvara toplota koja se prenosi na koren dlačice – folikul i ta ga toplota uništava. U nekoliko milisekundi razara se na stotine folikula samo jednim impulsom.

Za razliku od lasera fotoepilacija je bezbolnija, jer naš IPL epilator  emituje svetlost u rasponu od 600 do 1000 nm, što garantuje da ne utiče na vodu u tkivu i ne može doći do štetnih posledica bilo koje vrste. Eventualno se tokom tretmana IPL , u zavisnosti od regije i pripreme pre tretmana, može osetiti blago peckanje.

Osim toga laser radi na jednoj talasnoj dulžini i teoretski je prilagođen jednom tipu dlačica. LAH IPL epilator zahvaljujući svom širokom spektru svetlosti omogućava tretman različitih tipova kože i različitih debljina dlačica.

Kod prvog tretmana fotoepilacije ovim uređajem pregleda se koža i tip dlačica, te odredjuje lični program tretmana. Naime, pulsirajuća svetlost koju emituje LAH IPL epilator može uticati samo na dlačice koje su u fazi rasta. Statistički gledano bar 20% dlačica je u fazi rasta na određenom području. Osim toga, postoje „spavajući“ folikuli koji se mogu aktivirati zbog hormonskih, promena koje nastaju sa starošću, ili sa promjenom godišnjeg doba.

To je razlog većeg broja tretmana fotoepilacije kod nekih osoba. Ipak do kraja ciklusa tretmana ( od 4 do 10 zavisno od dela tela i vrste dlačica), 90% dlačica biće uklonjeno. Treba znati da je ciklus rasta dlačica brži kod žena, nego kod muškaraca.

Kod žena, koje uklanjaju dlačice brijanjem ili depilacionim kremama,čak 60% dlačica može biti u fazi rasta (pazuh, prepone, potkolenice), tako da je već nakon prvog tretmana fotoepilacije vidno smanjen broj dlačica.

Tretmani se rade u razmacima od 4-6 sedmica.