Tretman za podočnjake – DETOXIC

U današnje vreme veliki estetski problem predstavljaju izraženi podočnjaci i nadutost lica. Bez obzira na profesionalnu šminku koja nam se nudi, teško je u potpunosti prekriti nedostatke. Pre svega, treba se posvetiti svom licu i prepustiti se profesionalnoj nezi.

Podočnjaci su problem koji nastaje zbog više uzroka koji su često udruženi. Smatra se da nastaju kao posedica niza degenerativnih promena. Zato se podočnjaci smatraju jednim od glavnih znakova starenja.Podočnjaci se najčešće karakterišu tamnocrnom obojenošću, natečenošću i pigmentacijom ispod očiju. U najvećem broju nastaju zbog slabe cirkulacije, sporog metabolizma, građe i obojenosti kože. Njihov izgled zavisi od genetike,spoljašnjih i unutrašnjih faktora.Kod starenja usled opuštanja mišićnog tonusa lica zbog gubitka potkožnog masnog tkiva povećava se razmak između donjeg kapka i obraza te nastaje udubljenje kože što stvara podočnjake. Lice zbog toga izgleda udubljeno u tom delu sto odaje utisak bolesti, umora i starosti. Slabljenje vezivnog tkiva stvara prodor masnog tkiva koje ispunjava očnu šupljinu što daje utisak natečenosti ispod očiju i time stvara podočnjake.

Cilj tretmana podočnjaka i o čemu treba voditi računa?

Potreban je strogo individualni pristup vodeći računa o vrsti i uzrocima nastanka podočnjaka. Nekad podočnjaci nisu nerešiv problem i danas se može dosta postići pravilnom negom.

Potrebno je:

Pojačati cirkulaciju i limfne;
Ukloniti pigmentaciju;
Stimulisati sintezu kolagena
U svrhu poboljšanja stanja kože lica koristimo profesionalne preparate u kombinaciji Detoxic eye lift serum i Espresso remodeling peel off maska.

Serum predstavlja koktel vitamina, kolagena, kofeina, biljnih ekstrakta čajnog drveta i gingo bilobe, postiže se brz i efikasan efekat detoksikacije, poboljšava cirkulaciju i diurezu i izbacivanje tečnosti i toksina iz potkožnog sloja. Smanjuje nadutost i otekline u zoni očiju.

Espresso remodeling peel off maska je poseban spoj visoke tehnologije i bioloških osobina algi koje dubinski i brzo vraćaju hidrataciju, regeneraciju i energiju koži lica, teobromin i polifenolin sadržani u zelonoj kafi iz Kolumbije imaju izrazito omekšavajuće, tonizirajuće i antioksidativno dejstvo. Kofein pomaže u redizajniranju i usavršavanju kontura lica.

Ovim tretmanom otklanjaju se nadutost, podiže se tonus kože i u isto vreme je čini jedrom, blistavom i zdravom.