BEZBOLNA MEZOTERAPIJA – DERMA ROLERI

Mezoterapija lica, vrata i dekoltea dermarolerima, najučinkovitija je metoda potpunog podmladjivanja kože i neizostavan korak svih ozbiljnih procedura koje imaju za cilj vratiti mladalačku jedrinu licu!

Kao samostalna terapijska procedura ili kao deo drugih estetskih protokola, ovaj vid mezoterapije, koja se ni po čemu, kada su u pitanju efekti,  ne razlikuje od tradicionalne mezoterapije, osim što inicira stvaranje novog kolagena, omogućava mezoterapijskom koktelu da u maksimalnoj koncentraciji stigne u sloj kože u kome se osim kolagenom koža mora nadograditi i matrixom glikozaminoglikana i hijaluronske kiseline te na taj način u potpunosti obnavlja vitalnost i napetost kože!

Najnovija generacija mikro-igličastih uredjaja, popularno nazvana dermaroleri omogućavaju da potpuno bezbolno učinimo kožu prijemčivom za mezoterapijski koktel i tako mezoterapiju približimo i onim ljudima koji su preosetljivi na bol i koji se „boje igle“, što je i glavna kontraindikacija za izvodjenje klasične mezoterapije. S druge strane, same iglice i mikro ubodi iniciraju stvaranje novog kolagena.

Prilikom izvodjenja mezoterapije, upotrebljavaju se roleri, koji svom svojom dužinom kontinuirano, imaju diskove sa  540 vrlo tankih iglica, posebnog dijamantskog oblika, poznate kao „Mosquito needles“. Oblik ovih iglica je izuzetno važan, jer omogućava da terapija bude što ugodnija, čak i na najosetljivijim delovima (podočnjaci, deo oko usana, dekolte). Same iglice napravljene su od nerdjajućeg čelika, a rolleri su za jednokratnu upotrebu.

Osim što je bezbolna, mezoterapija rolerima može biti i učinkovitija od klasične mezoterapije, jer krećući se sa  540 iglica, u tri pravca kretanja rolera, napravi se puno više sitnih uboda nego klasičnom metodom mezoterapije.

Broj tretmana zavisi od problema koji se rešava. Razmak izmedju tretmana je 7 do 10 dana. Već nakon prvog tretmana vide se promene na licu, u vidu popravljanja teksture kože i smanjivanja bora i pora, ožiljaka, strija. Konačno, sve što važi za tradicionalnu mezoterapiju važi i za mezoterapiju rolerima, osim što je terapija rolerima apsolutno bezbolna i na koži ne ostavlja nikakve tragove osim prolaznog crvenila  neposredno nakon tretmana.

Posebno se terapija rolerima preporučuje kao finalni deo tretmana podmladjivanja radiotalasima, laserom  i IPL-om jer je koži kojoj, u svrhu podmlađivanja, pokrećemo laserom, radiotalasima, IPL-om, kaskadnu reakciju oštećenja i zaceljenja, neophodno dodati hijaluronsku kiselinu, DNA, minerale i oligoelemente, kako bi se pre rehabilitirala i duže zadržala postignute rezultate, a to se najidealnije i atraumatski postiže mezoterapijom dermarolerima.