fbpx
Vamp terapija - Vampirski tretman

Podmlađivanje vašeg lica

VAMP TRETMAN

Vaše telo u sebi poseduje moć da regeneriše tkivo na svim delovima vaše kože. VAMP tretman pomlađivanja, poznat je i kao tretman pomlađivanja vlastitom krvlju. U krvi se nalaze faktori rasta koji pomažu stvaranje novog kolagena i krvnih sudova, obnavljanje i poboljšanje oštećene kože te usporavaju i poništavaju znakove starenja.

U konsultaciji sa lekarom procenjuju se potrebe svakog pojedinačnog klijenta i određuje najoptimalniji tretman ili kombinacija tretmana.
VAMP tretman može se upotrebljavati za:

 • Rejuvenacija kože lica, vraćanje zategnutosti i sjaja
 • Smanjenje glabelarnih linija, odnosno bora između obrva;
 • Smanjenje bora „mrštilica“;
 • Poboljšanje izgleda bora oko očiju;
 • Smanjenje nazolabijalnih bora;
 • Smanjenje bora smejalica;
 • Tretiranje ožiljaka od akni;
 • Smanjenje bora oko usana;
 • Pomlađivanje kože na rukama i ostalim delovima tela.
Prednosti Vamp tretmana
Vamp tretman

VAMP TRETMAN

Vamp tretman pomlađivanja je revolucionarna metoda pri kojoj lekar upotrebljava minimalnu količinu vaše krvi za pomlađivanje kože. Tretman podrazumeva izdvajanje proteina koji se nalaze u krvi i ubrizgavanje u kožu. Tako se pospešuje obnavljanje kože i potkožnog tkiva. Ovim postupkom na prirodan način podstičemo regeneraciju i oporavak tkiva na licu, smanjujemo bore i poboljšavamo tonus kože na licu. U krvi se nalaze faktori rasta, koje nadalje stimulišu proces obnavljanja. Budući da se kod ovog tretmana koristi vaša krv, ne unose se sintetičke supstance pa ne postoji mogućnost nuspojava. Tretman je u potpunosti netoksičan i ne zahteva vreme oporavka.

Zbog brzine postupka, trenutnog efekta i bez rizika od komplikacija, ovaj tretman je danas izuzetno popularan.

Priprema za Vamp tretman
Pre samog tretmana lekar će standardnom procedurom izvaditi 8 ml vaše krvi. Bol koji osetite jednak je onom koji osećate pri klasičnom vađenju krvi.

U našem centru ove procedure izvodi dr. Nemanja Petrović, obučen za ovu vrstu procedure.

Tok tretmana
Vaša plazma se potom ubrizgavaju u kožu gde je ona opuštena i/ili u bore. Za ubrizgavanje se koriste male igle koje su slične onima koje koristimo za aplikaciju dermalnih filera ili mezoterapije. Zavisno o efektu koji želimo postići, plazma se ubrizgava u površnije ili dublje slojeve kože. Prvi rezultati se vide već po prvom tretmanu, ali na temelju iskustva u primeni ove metode, preporučuju se 3 tretmana u razmaku od 12 nedelja.

Oporavak
Neposredno posle tretmana moguća je pojava crvenila, minimalnih hematoma, otoka i minimalnog bola na području koje je tretirano. Simptomi po pravilu nestaju kroz par sati, a u potpunosti za nekoliko dana. Većina pacijenata se odmah nakon tretmana vrati svojim uobičajenim aktivnostima.
Već par dana nakon tretmana vidljivo je opšte poboljšanje u vlažnosti, strukturi i tonusu kože. Nakon tri do šest nedelja počinje razvoj novog kolagena i krvnih sudova, a u idućih tri do šest meseci dolazi do smanjenja ili potpunog nestanka linija i bora. Efekti terapije su individualni i mogu trajati između 12 meseci i dve godine. Razlika ove metode u odnosu na ostale je dugoročan efekat, ali i određeno vreme od aplikacije do ispoljavanja efekata.

Mere opreza
Ovaj tretman pomlađivanja je jednostavan i siguran tretman. Obzirom da se plazma izvlači iz vaše krvi, ne postoji mogućnost prenosa bolesti, alergija ili imunoloških reakcija.

Postupak tretmana

 1. Priprema za tretman

  U okviru pripreme za tretman potrebno je da klijenti ne konzumiraju alkohol 3 dana pre procedure, kao i da unose dovoljnu količinu tečnosti, najpoželnjije vode (2 litra dnevno).

 2. Vamp tretman i odmah nakon tretmana

  Klijentima se uzima venska krv od strane lekara, od 10-15ml zavisno od površine kože koja se tretira. U zavisnosti od praga bola pacijenta, primenjuje se anestezija, topikalna, injekciona ili kombinacija, sa ciljem bezbolnog tretmana.

  Odmah nakon tretmana vidljivo je crvenilo i blagi otok koji se mogu zadržati i do 24 sata od aplikacije i prolaze bez posledica. Moguća je pojava blagih modrica koje se povlače do 7 dana i brže, bez ostavljanja posledica.

  Nikako se ne izlagati suncu u naredna tri dana bez visokog UV faktora (SPF≥ 30), ne odlaziti u solarijum.

 3. 7 dana nakon tretmana

  Efekat terapije se primećuje u vidu hidriranije, zategnutije kože, najčešće opisane kao „baršunasta“ (subjektivni osećaj).

 4. Mesec dana nakon tretmana

  Procesi rejuvenacije su postigli svoj efekat u vidu liftinga, hidriranosti kože, kao i ispravljanja nepravilnosti u određenom procentu (ožiljci od akni, diskoloracije...). Ovaj tretman je potrebno ponoviti nakon mesec dana zbog nastavka terapijskog efekta. Tretmani se primenjuju u serijama od 3-5.

ČESTA PITANJA

Tretman deluje tako što, nakon aktivacije, trombociti oslobađaju faktore rasta koji su mnogobrojni. Faktori rasta utiču na različite procese u koži kao što su angiogeneza (stvaranje nove kapilarne mreže koja potpomaže pojačanom ishranjivanju kože), aktivaciji ćeliji fibroblasta, koje stvaraju kolagen i učestvuju u reparaciji kože.

Pošto se radi o vlastitom tkivu (krv) koje se neposredno nakon uzimanja aplikuje pod kožu, rizik od alergijske reakcije ne postoji, kao ni od oboljenja koja se prenose putem krvi. U toku tretmana se koriste sterilni instrumenti za jednokratnu upotrebu.

Osim u estetici, ovaj treman se koristi i u medicinske svrhe kod zaceljivanja rana, sportskih povreda sa visokim stepenom efikasnosti (dokazano kroz niz nezavisnih studija).