Hijaluronski fileri

HIJALURONSKI
FILERI

Fileri su hijaluronska kiselina u obliku gela, pripremljena za ubrizgavanje kroz kožu. Jednostavno rečeno, to je supstanca za punjenje bora na licu. Fileri hijaluronske kiseline se primenjuju najčešće kod izraženih nazolabijalnih bora i kod povećanja usana. Koriste se takođe i za dodavanje volumena i svežine (tonusa) koži lica i obraza. Hijaluronski fileri su idealni za sve koji žele da otklone duboke bore sa lica bez operacije. Takođe su savršeni u procedurama nadoknade volumena usana, jagodica i obraza i daju veoma dobre rezultate kod podmlađivanja kože ruku, dekoltea i vrata.

Najveći broj pacijenata kada se pomene hijaluronska kiselina, prvo pomisli na popunjavanje bora. Međutim fileri se danas posmatraju sa sasvim drugačijeg aspekta. Prilikom dogovora sa pacijentom o primeni filera, posmatramo lice u celini, posebno one delove koji su izgubili svoj volumen. Ideja primene hijaluronske kiseline je da se postigne izgled kakav je pacijent imao pre više godina. Dakle, reč je o sagledavanju svih aspekata i o globalnoj primeni na licu: oblikovanje kontura, dodavanjem volumena, a ne samo popunjavanje bora. Moć filera je u tome što se malom količinom proizvoda može tretirati izolovana zona lica i dobiti odličan rezultat.

Hijaluronski fileri
Tretman filerima

TRETMAN
FILERIMA

Postupak traje desetak minuta, nakon čega se pacijent može vratiti svojim svakodnevnim obavezama. Mesto gde je sredstvo inicirano može biti crveno i blago otečeno neposredno nakon aplikacije. Crvenilo nestaje obično nakon nekoliko sati, a manji otok može potrajati i do nekoliko dana. Moguća je pojava minimalnih modrica.

Zbog brzine postupka, trenutnog efekta, brzog oporavka kao i minimalnog rizika od komplikacija, ovi su postupci danas izuzetno popularni.

Prvo na željenoj regiji kože postižemo anesteziju, upotrebom anestetika u obliku kreme, zatim kroz iglicu, koja ne ostavlja nikakve ožiljke, iniciramo hijaluron u željeni region u sloj dermisa. Regije koje se mogu tretirati: bore na čelu, bore oko očiju, bore oko usana i marionetske bore, nazolabijalne bore, bore na vratu, modeliranje usana, modeliranje jagodica, podočnjaci.

Postupak tretmana filerima

 1. Priprema za tretman filerima

  U periodu pre tretmana od pacijenata se ne zahteva posebna priprema, osim kod osoba koje imaju groznicu na usnama (kada se filer aplikuje u usne) i tada se mora sačekati da filer prođe uz terapiju aciklovirom. Kada su osobe sklone (imaju herpes simplex virus) groznici, potrebna je preventivna terapija aciklovirom.

 2. Tretman filerima

  Konsultacijama i pregledom, lekar, u dogovoru sa klijentom, se odlučuje za najbolju tehniku kao i mesto aplikovanja hijaluronskog filera, radi postizanja željenjog efekta. Efekat aplikovanog filera je odmah primetan.

 3. Odmah nakon tretmana

  Može se očekivati minimalni otok i crvenilo (crvenilo prolazi u roku od par sati, dok otok može trajati 2-3 dana), kao i blage modrice koje se povlače povlače do 7 dana, uz korišćenje heparinskih krema (Hepalapan®, Hepatrombin®) i brže, bez ostavljanja posledica.

  Nakon tretmana izbegavati vruće napitke, bilo kakav pritisak na mesto aplikovanja filera u naredna tri dana.

 4. Tri nedelje nakon tretmana

  Tri nedelje nakon tretmana (po potrebi i ranije) se obavlja prva kontrola i konsultacija. U ovom trenutku se može izvršiti i svaka potrebna korekcija u vidu dodavanja volumena.

ČESTA PITANJA

Alergijska reakcija je moguća ako klijent u datom trenutku ima aktivnu streptokoknu infekciju. Alergijska reakcija se rešava terapijom ordiniranom od strane lekara.

U zavisnosti od metabolizma klijenta, kao i vrste samog filera, može se zadržati od 9 meseci do 2 godine.

Načinom rada i odabirom filera se trudimo da postignemo prirodan izgled, osveženog i odmornog lica. Kada je reč o usnama, sve zavisi od želje klijenta u konsultaciji sa lekarom.

Copyright © 2009-2018 MedicaLife.