Šta je mikrodermoabrazija?

MIKRODERMOABRAZIJA – kontrolisano odstranjivanje zadebljanog i izumrlog sloja kože, sa ciljem da se ukloni stara koža i uklone nedostaci, kao i neželjene promene nastale procesom starenja.

Ovim tretmanom se podstiče mikrocirkulacija, čime se omogućava bolja ćelijska ishrana, brže i potpunije upijanje aktivnih materija koje treba da dopru do kolagena i elastina, i izazovu produkciju novih ćelija.

Tokom tretmana sloj kože se usisava i otklanja, dok vakuum istovremeno stimuliše fibroblaste na produkciju novih kolagenih i elastinskih vlakana.
Mikrodermoabrazija održava mladalački i svež izgled kože, ublažavaju se bore, staračke pege, ožiljci, pigmentacije uzrokovane suncem, akne i ožiljci od njih, smanjuje proširene pore, reguliše pojačano lučenje sebuma.

Kako se obavlja tretman?

Tretman podrazumeva površnu plitku abraziju epiderma kože. Mikrodermoabrazija može da se kombinuje i sa drugim tretmanima podmlđivanja što ujedno i pojačava dejstvo.

Koliko dugo traje jedan tretman i kolko ih je potrebno obaviti?

Rezultati su vidljivi već nakon prve seanse, ali je postupak potrebno ponoviti 5 do 7 puta, u zavisnosti od tipa kože i njene problematičnosti.

Koje probleme rešava?

 nečista koza
 suncem oštećenu kožu
 hiperpigmentacije
 staračke pege
 ožiljke kao posledica akni
 proširene pore
 pliće bore

Da li je tretman bolan?

Tretman je bezbolan zbog efekta vakum masaže koja je pored toga što daje osećaj prijatnosti ima i delotvornu ulogu.

Tretman se ne preporučuje

Mikrodermoabrazija se nikako ne preporučuje dijabetičarima
Predeuslov za obavljanje tretmana je da koža bude zdrava i neosetljiva.
Mikrodermoabraziju nije preporučljivo primenjivati kada pacijent boluje od rozacee, telangiektazija ili proširenih kapilara, bakterijskih infekcija kože, herpesa, zaravnjenih bradavica ili kada se koristi izitretinoin – roakutan.

Priprema lica za tretman

Svu neophodnu pripremu obavljamo neposredno pre tretmana

Izlaganje suncu nakon tretmana?

Zabranjeno je intenzivno izlaganje suncu do 3 dana nakon tretmana,Uz obavezno korišćenje zaštitnog faktora, hiddratantne kreme i nakon ova 3 dana.

Regije koje se mogu tretirati?

može se koristiti za regije lica, vrata, leđa, laktova, butina.