MIKRODERMOABRAZIJA

Šta je mikrodermoabrazija?

MIKRODERMOABRAZIJA – kontrolisano odstranjivanje zadebljanog i izumrlog sloja kože, sa ciljem da se ukloni stara koža i uklone nedostaci, kao i neželjene promene nastale procesom starenja.

Mikrodermoabrazija predstavlja piling kože dijamantskim kristalima. U isto vreme se sondom vrši vakum masaža što doprinosi boljem čisćenju kože lica ali i poboljšava cirkulacija i limfna drenaža. Blagim i kontrolisanim uklanjanjem povšinskog sloja, koža je stimulisana da proizvodi novi kolagen pa kao rezultat dobijamo obnavljanje tonusa i poboljšanje teksture kože.

Ovim tretmanom se podstiče mikrocirkulacija, čime se omogućava bolja ćelijska ishrana, brže i potpunije upijanje aktivnih materija koje treba da dopru do kolagena i elastina, i izazovu produkciju novih ćelija.

Tokom tretmana izumrli sloj kože se otklanja, dok vakum istovremeno stimuliše fibroblaste na produkciju novih kolagenih i elastinskih vlakana.

Mikrodermoabrazija održava mladalački i svež izgled kože, ublažavaju se bore, staračke pege, ožiljke, pigmentacije uzrokovane suncem, akne i ožiljke od njih, smanjuje proširene pore, reguliše pojačano lučenje sebuma.

Kako se obavlja tretman?

Tretman podrazumeva površnu abraziju epiderma kože. Mikrodermoabrazija može da se kombinuje i sa drugim tretmanima podmlađivanja što ujedno i pojačava dejstvo.

Koliko dugo traje jedan tretman i kolko ih je potrebno obaviti?

Rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana, dok je broj tretmana individualan u zavisnosti od tipa i stanja kože.

Koje probleme rešava?

nečistu kožu
– masnu kožu
 ožiljke kao posledica akni
 hiperpigmentacije
 staračke pege
 proširene pore
 pliće bore

Da li je tretman mikrodermoabrazije bolan?

Tretman je bezbolan zbog efekta vakum masaže koja je pored toga što daje osećaj prijatnosti ima i delotvornu ulogu.

Tretman se ne preporučuje

Mikrodermoabrazija se ne preporučuje dijabetičarima.
Mikrodermoabraziju nije preporučljivo primenjivati kada pacijent boluje od rozacee, telangiektazija ili proširenih kapilara, bakterijskih infekcija kože, herpesa, zaravnjenih bradavica ili kada se koristi izitretinoin – roakutan.

Priprema lica za tretman

Svu neophodnu pripremu obavljamo neposredno pre tretmana

Izlaganje suncu nakon tretmana?

Zabranjeno je intenzivno izlaganje suncu do 3 dana nakon tretmana, uz obavezno korišćenje zaštitnog faktora i hidratantne kreme.

Regije koje se mogu tretirati?

Mugu se tretirati regije lica, vrata, leđa, laktova, butina.

Cenovnik tretmana mikrodermoabrazije pogledajte ovde.