fbpx

Mezoterapija

Mezoterapija lica, tela i kose

Šta je mezoterapija?

Mezoterapija je medicinski postupak injetovanja aktivnih sastojaka u srednji sloj kože – mezoderm. Razvoj kozmetoloških procedura poslednjih par godina je doneo niz novih tretmana koje ublažavaju starenje i pospešuju regeneraciju kože, a tretman mezoterapije je jedan od njih. Primena mezoterapije ima širok spektar, osim u antiage tretmanima koristi se i za veliki broj rešavanja problema kože kao što su akne, hiperpigmentacije, ožiljci…

Svaki tretman je personalizovan u pogledu različite kombinacije mezokoktela. Osnova svakog mezokoktela su vitamin, minerali, antioksidativna sredstva i hijaluronska kiselina koja podstiče fibroblaste na produkciju kolagena i elastina. Koži se vraća tonus i sjaj, a bore, strije i ožiljci se ublažavaju.

U našoj ordinaciji mezoterapija se izvodi dermapenom. Dermapen je uređaj sa mnoštvom mikroiglica koje su tanke i gusto raspoređene. One prave ubode na koži pod uglom od 90° i njihova dubina se podešava u zavisnosti od tretirane regije. Stvaranjem što većeg broja mikro uboda omogućavamo sterilnim mezokoktelima da prodru duboko u kožu i stimulišu proizvodnju kolagena i elastina. U sam dermapen stavljaju se sterilne iglice za jednokratnu upotrebu, uređaj ima različite brzine koje takođe zavise od tretirane regije. Samim tim tretman je bezbedan, ubodi kontrolisani a neprijatnost je smanjena na minimum.

Tretman mezoterapije dermapenom traje do 30 minuta. Blago peckanje, zatezanje i crvenilo su normalni i očekivani posle tretmana i
obično mogu da potraju do 24h.

Indikacije za primenu mezoterapije

Mezoterapija lica

Mezoterapija za bore i lifting, hidrataciju lica, kod hiperpigmentacija (flekica)

Mezoterapija za problematičnu kožu i uklanjanje ožiljaka, kod staračkih pega

Mezoterapija za regeneraciju kose

Mezoterapija kod celulita i strija

Mezoterapija lica

Mezoterapija lica

Mezoterapija spada u napredne tretmane lica. Ujednačen ten, nestanak hiperpigmentacija (flekica), nepravilnosti i akni, jedra i hidrirana koža je ono što se dobija ovakvom vrstom tretmana.

Mezoterapija kose

Mezoterapija kose

Ubrizgavanjem lekovitih koktela se ubrzava cirkulacija i vraća vitalnost folikula dlake. Aktivne supstance jačaju i obnavljaju koren dlake, usporavaju i zaustavljaju opadanje kose.

Mezoterapija tela

Mezoterapija tela

Mezoterapija tela podrazumeva vrlo efikasan metod rešavanja širokog sprektra problema kao što su strije, celulit, površinske masne naslage, fleke, kao i oslabljen tonus kože na pojedinim delovima tela.