Mezoterapija

Mezoterapija lica, tela i kose

Šta je mezoterapija?

“Malo, retko i na pravo mesto” – citat je dr. Pistora, pionira mezoterapije. Mezoterapija je medicinski postupak iniciranja aktivnih sastojaka u srednji sloj kože (mezoderm). Poslednjih desetak godina došlo je do bitnih saznanja o procesu starenja kože gde je ustanovljeno da ova metoda podstiče intenzivnu regeneraciju kože. Mezoterapija je vrlo individualna i zavisno od stanja kože apliciraju se hijaluronska kiselina, vitamini, minerali i antioksidativna sredstva, koja podstiču fibroblaste na produkciju kolagena i mladog vezivnog tkiva. Koži se vraća tonus i sjaj, a mimika i izraz lica ostaju potpuno očuvani.

Mezoterapija se u našoj ordinaciji izvodi najnovijim uređajem dermapenom. Dermapen je proizvod osmišljen za pomlađivanje kože prirodnim putem tako da podstiče kožu na obnavljanje i pritom ublažava bore, strije i ožiljke te postiže zatezanje i pomlađivanje kože. Dermapen sadrži mnoštvo mikroiglica za jednokratnu upotrebu. Mikroiglice, čija se dužina može podesiti, izazivaju vertikalne ubode na koži pod uglom od 90 stepeni. Na taj način stimulise se proliferacija kolagena u fibroblastima, ćelije koje su zaslužne za proizvodnju materija esencijalnih u zarastanju kože, i tako se koža prirodnim procesom regeneracije pomlađuje.

Tretman mezoterapije dermapenom traje do 30 minuta. Pacijent oseća peckanje i zatezanje, a blago crvenilo je normalna i očekivana pojava koja može da se zadrži u naredna 24 h.

Indikacije za primenu mezoterapije

Mezoterapija lica

Mezoterapija za bore i lifting, hidrataciju lica, kod hiperpigmentacija (flekica)

Mezoterapija za problematičnu kožu i uklanjanje ožiljaka, kod staračkih pega

Mezoterapija za regeneraciju kose

Mezoterapija kod celulita i strija

Mezoterapija lica

Mezoterapija lica

Ono što nas izdvaja od ostalih su personalizovani tretmani koje primenjujemo u zavisnosti od problema i zahteva svakog pacijenta. Sastav svih koktela čine vitamini, minerali, hijaluronska kiselina, kao i niz hranljivih materija koje kožu čine zdravom i blistavom.

Mezoterapija kose

Mezoterapija kose

Ubrizgavanjem lekovitih koktela se ubrzava cirkulacija i vraća vitalnost folikula dlake. Aktivne supstance jačaju i obnavljaju koren dlake, usporavaju i zaustavljaju opadanje kose.

Mezoterapija tela

Mezoterapija tela

Vrlo bezbedna i efikasna metoda primenjena u oblasti liposukcije, uklanjanja celulita i eliminisanja znakova starenja kože, i postaje vrlo ozbiljna alternativa estetskoj hirurgiji.

Copyright © 2009-2019 MedicaLife.