Kako rešiti problem uraslih dlaka

 

Dlaka predstavlja jedan od  kožnih dodataka odnosno adneksa.Kod čoveka je dlaka izgubila svoju fiziološku ulogu I zadržala kozmetičku ulogu.

Na dlaci razlikujemo vidljivi deo-stabljiku dlake (scapulus pili) I deo u koži koren dlake (radix pili).

Ciklična aktivnost folikula-faze rasta dlake:

Anagena faza je živa dlaka koja raste.Čini 85 % svih dlaka.Najduži anagen imaju folikuli kose,a u folikulima ekstremiteta iznosi samo 4-7 nedelja.

Katagena faza traje 2-3 nedelje I čini 1% svih dlaka kapilicijuma.Ovo je prelazna faza od anagene do telogene dlake.Obuhvata niz promena pri čemu se dlaka odvaja od papile,a papila se smanjuje.

Telogena faza je faza mirovanja.Postoji samo grupa ćelija matriksa u dermu iz kojih će nastati nova dlaka u ranoj anagenoj fazi.Čini 14% svih dlaka.

Dlake rastu po genetski programiranom ritmu I itenzitetu koji se menja pod uticajem različitih spoljašnjih I unutrašnjih faktora,a pre svega pod uticajem hormona.

Fotoepilacija

Fotoepilacija – Dugotrajna redukcija dlačica lica i tela, popularno nazvana  “trajno uklanjanje dlačica“ili “trajna epilacija

IPL ima aplikator s intenzivnom polarizirajućom svetlošću koji u nekoliko minuta, bezbolno i trajno uklanja dlačice na svim delovima tela kako kod žena, tako i kod muškaraca.Koristi jedinstvenu tehnologiju SPL (square puls light), a to je proces transmisije svetla koji daje izvanredne i sigurne rezultate. Nakon nekoliko fotoepilacija koža postaje meka i glatka, a dlačice nestaju kao da ih nikad nije ni bilo. Pulsirajuća svetlost se emituje visokim intenzitetom u vrlo kratkim impulsi

ma. Trajanje impulsa kod fotoepilacije je svega nekoliko milisekundi. Setlosno zračenje selektivno upija pigment melanin u dlaci. Upijanjem se stvara toplota koja se prenosi na koren dlačice – folikul i ta ga toplota uništava. U nekoliko milisekundi razara se na stotine folikula samo jednim impulsom.

Osim toga laser radi na jednoj talasnoj dulžini i teoretski je prilagođen jednom tipu dlačica.

Kod prvog tretmana fotoepilacije ovim uređajem pregleda se koža i tip dlačica, te odredjuje lični program tretmana. Naime, pulsirajuća svetlost koju emituje  IPL epilator može uticati samo na dlačice koje su u fazi rasta. Statistički gledano bar 20% dlačica je u fazi rasta na određenom području. Osim toga, postoje „spavajući“ folikuli koji se mogu aktivirati zbog hormonskih, promena koje nastaju sa starošću, ili sa promjenom godišnjeg doba.

Kandidati

Najpogodniji kandidati su osobe sa svetlom bojom tena i tamnim dlačicama, no sada se i osobe s tamnijim tenom mogu podvrgnuti epilaciji. Takođe, ako

dlaka 1

vas muči i problem uraslih dlaka, ovo je rješenje za vas. Nakon samo nekoliko tretmana možete zaboraviti na bolne procese koje urasle dlake znaju uzrokovati.