Poslednjih desatak godina postoji veliki broj novih procedura i tehnika koje su razvijene sa namerom da se zaustavi proces starenja kože,poput bora,pigmentovanih lezija I dilatiranih krvnih sudova.S godina se nivoi kolagena u našoj koži smanjuju što dovodi do formiranja bora.Kozmetolozi pokušavaju da dizajniraju proceduru koja bih uspešno popunila gubitak kolagena u koži.

Fotorejuvenacija je proces koji može da poboljša izgled kože korišćenjem svetlosti.Ovaj proces podmlađuje površinu kože neabrazivnom metodom.Koriste se svetlosni zraci različite talasne dužine koji stimulišu rast novih tkiva,povećavaju količinu kolagenih vlakana i uklanjaju mrtve ćelije.

Hemijski pilinzi uklanjaju staru kožu pa se dobija mlađi i lepši izgled lica.Specifični preparati se nanose na lice ,što za posledicu ima ljuštenje slojeva kože koje se dešava u određenom vremenskom periodu.Ova procedura može da bude vrlo efikasna za uklanjanje ožiljaka i finih linija.

Kriolift zauzima veoma značajno mesto u kozmetologiji.Delovanjem hladne sonde na kožu dolazi do vazokonstrikcije (skupljanja krvnih sudova) ,a refleksno zatim  do vazodilatacije (širenja krvnih sudova).Ovim postupkom se postiže bolja prokrvljenost i oksigenacija ćelija derma.

Termodinamička dijatermija lica pospešuje bolju termoforezu (prodiranje)preparata u dublje slojeve kože ipokreće dilataciju krvnih sudova i ishranu tkiva. Vakumskom dijatermijom koristeći se temperaturama iznad 40 stepeni C postižemo regenerativni efekt na kolagenskim vlaknima i ishranu celija dok se moduliranim vakumom sprovodi limfna drenaža, zatezanje i stvaranje većeg međucelojskog prostora.

Mikrodermoabrazija je odstranjivanje zadebljanog i izumrlog sloja kože, sa ciljem da se ukloni stara koža i uklone nedostaci, kao i neželjene promene nastale procesom starenja. Primenjuje se kad se želi regenerisati koža,ali I kod problema akni,ožiljaka od akni,bora hiperpigmentacija i keratoza.

Anti Aging lokalni preparati daju površinskom sloju kože vitamine i hranjive sastojke.Neki preparati mogu takođe da deluju i kao pilinzi jer uklanjaju površinski sloj mrtvih ćelija.Mogu da sadrže agense koji stimulišu proizvodnju novih kolagenih vlakana.

Masaža lica ima višestruko dejstvo.Opušta mišiće,pojačava protok krvi kroz kožu,s druge strane,utiče na regenerativne procese u koži te sprečava stvaranje novih bora.